Puulon valmistaa tuoleja ja jakkaroita koteihin ja julkisiin tiloihin

Puulonin valmistamien korkealaatuisia huonekalujen raaka-aineina käytämme pääasiassa tammea, koivua, saarnia ja koivuvaneria.

Puulonin kaikille tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki. Avainlippu on osoitus tuotteidemme todella korkeasta kotimaisuusasteesta, aina materiaalista työhön. Tuotteemme ovat suunniteltu Suomessa yhteistyössä parhaiden suunnittelijoiden kanssa.

Tuotteet ovat saatavilla laajan jälleenmyyjäverkoston kautta. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan tehtaan edustajaan, ks. yhteystiedot.

1960-sarjan tuoli

Taideteollisessa oppilaitoksessa, Ateneumissa 1950-luvun loppupuolella yhtenä oppiaineena olivat viilulaminaattitaivutteiset tuolit. Aihetta opiskeltiin piirtäen ja taivutellen pahvista prototyyppejä. Harjoituksen ohessa syntyi myös tämän tuolin alkuidea.

”Ensimmäinen luonnos 1960-tuolista on vuodelta 1957. Vuosien myötä idea on noussut esiin eri muodoissaan. Modernisoidulle 60-luvun mallille on selkeästi nyt olemassa tilaus sekä huonekalukaupan ja asiakkaiden, että myös valmistaja Puulon Oy:n puolelta,” Risto Halme kertaa tuolin syntyhistoriaa. Tuoli edustaa edelleen kodikasta ja kevyttä 60-luvun muotokieltä.

Tuolissa näkyy menneen ajan selkeä ja kevyt muotokieli, joka on tuotu tähän päivään. Nykyaikaisilla valmistusmenetelmillä ja Puulon Oy:n ammattitaidolla tuolin valmistus on yksinkertaisempaa kuin lähes 60 vuotta sitten. Viimeistelty jälki ja laatu vaativat silti useita vaiheita ja on edelleen käsityötä. Tuoli on erittäin siro,  se painaa vain vain 3,8kg. Tuolissa on erittäin hyvä istua.

Tuolin runko on massiivikoivua ja istuinosa tammiviilutettua koivuvaneria. Tuotteet pintakäsitellään halutulla petsisävyllä ja puolikiiltävällä katalyyttilakalla. Tammen upea syykuvio jää näkyviin pintakäsittelyssä.

Vakiovärit:

Jalkaosa musta, istuin tammi luonnonväri

Jalkaosa musta, istuin musta / Jalkaosa valkoinen, istuin valkoinen. Linkki: Värimallit – Puulon Oy

Kaikki vakiovärit hintaan 345€

Kysy muista väriyhdistelmistä sanna@puulon.fi

Tuolin mitat:

istuinkorkeus 45cm, leveys 41cm ja korkeus 84cm.

Tuoliin on saatavilla napeilla kiinnitettävä lampaantaljapehmuste, värit musta, harmaa, helmenvaalea tai ruskea, hinta 60€.

1960-sarjan baarijakkara

Uutuustuote 1960-sarjaan on baarijakkara. Tuolin runko on massiivikoivua ja istuinosa tammiviilutettua koivuvaneria. Tuotteet pintakäsitellään halutulla petsisävyllä ja puolikiiltävällä katalyyttilakalla. Tammen upea syykuvio jää näkyviin pintakäsittelyssä. Tuolin jaloissa on puurungon lisäksi metallivahvikkeet mikä varmistaa jakkaran tukevuuden.

Vakiovärit: Jalkaosa musta, istuin tammi luonnonväri / Jalkaosa musta, istuin musta / Jalkaosa valkoinen, istuin valkoinen

Tuolin istuinkorkeus 77cm. Kaikki vakiovärit hintaan 685€

Tuolin istuinkorkeus 65cm. Kaikki vakiovärit hintaan 675€

Q-tuoli

Q-tuoli on Eeva Kokkosen suunnittelema klassikkotuoli. Ajattoman muotoilun ansiosta Q-tuoli sopii erinomaisesti useisiin julkisiin kohteisiin. Q-tuolissa yhdistyy erinomainen istuttavuus sekä vuosien saatossa testattu kestävyys. Tuolin saa myös käsinojilla.

Q-tuolia valmistetaan puukantisena, kiinteästi verhoiltuna ja hoivapuolellekin soveltuvana irtoverhoiltuna, jolloin kankaan alla on kosteussuoja ja päällisen voi pestä.

Projektikohteisiin Q-tuoli voidaan varustaa rivikytkentämekanismilla. Tuolit voidaan pinota kuuden tuolin ryhmiin. Projektikohteisiin on saatavana myös Seniori-malli, jossa istuinkorkeus on normaalia korkeampi.

Q-tuolin runko on massiivikoivua, tuolin istuin ja selkänoja ovat muotopuristettua koivua.

Q-tuolia on käytetty lukuisissa julkisissa kohteissa arkkitehdin valitsemilla kangasvaihtoehdoilla.

 • pintakäsittelyaineet viranomaismääräysten mukaisia
 • pehmusteet ja verhoilumateriaalit SL1-paloluokituksen mukaisia

Q-tuolissa yhdistyy erinomainen istuttavuus sekä vuosien saatossa testattu kestävyys. Tuolin saa myös käsinojilla. Runko on massiivikoivua. Istuin ja selkänoja ovat muotopuristettua koivua. Pintakäsittely: mahdollinen petsisävy + puolikiiltävä katalyyttilakka.

VAKIOVÄRIT: luonnonvärinen koivu, valkopetsi tai mustapetsi.

ERIKOISVÄRIT (lisähinta 75€ / tilaus): pyökkipetsi, tammipetsi, pähkinäpetsi, keskiruskea, vaalea wengepetsi, tumma wengepetsi. Luonnonvärinen koivu lakataan lv-lakalla, jolloin lakkaan sekoitetaan hieman valkoistapetsiä. Näin koivu ei kellastu. Linkki: Värimallit – Puulon Oy.

Istuinkorkeus 47cm, leveys 48cm, syvyys 52cm ja korkeus 80cm.

Hinta:

Puuistuimella 300€

Verhoituna hinta alkaen 340 €

Käsinojat 115 € / tuoli

Puulon 365 tuoli

Puulon 365 tuoli on laadukas ruokapöydän tuoli ja käy hyvin myös yleistuoliksi. Puulon 365 tuolia on toimitettu yli tuhanteen Holiday Clubin lomahuoneistoon Suomessa ja Ruotsissa. Puulon 365 tuoli on kevyt käyttää ja erittäin kestävä tuoli.

Projekteihin Puulon 365 tuoli on saavavana asiakkaan toivomusten mukaisilla väreillä ja kankailla. Tuolin runko on massiivisaarnia ja selkäosa saarniviilutettu muotopuriste. Kysy projektitarjous.

Puuosien vakiovärivaihtoehdot ovat luonnonvärinen saarni, valkoinen tai musta. Verhoilu on tarrakiinnityksellä, joka on helposti irrotettavissa ja pestävissä. Verhoiluvaihtoehdot Lautritzon’s Diamonds valikoimasta: Vaaleanharmaa 291, Musta 007, Vaalenruskea 534.

Istuinkorkeus 45cm, leveys 40,5cm, syvyys 46,5cm ja kokonaiskorkeus 84cm.

Hinta verhoiltuna vakiokankaalla: 340€

3-Way jakkara

Juhani Rauvalan suunnittelemasta tuotevalikoimasta löytyy jakkaroita ja sohvapöytiä, joiden raaka-aine on massiivipuu. Tuotteiden muotoilua ohjaa monikäyttöisyys, ekologisuus ja puun luonnollinen kauneus. Suunnittelija Juhani Rauvalan tuotteissa ekologisuus on vahvasti mukana tuotteiden suunnittelusta aina tuotantoon asti.

3way jakkarassa yhdistyy modernit liitosratkaisut perinteisiin puusepänliitoksiin. Jakkara on purettavissa osiin, minkä vuoksi se on helppo kuljettaa. Tämä myös vähentää tuotteen logistiikasta syntyvää hiilijalanjälkeä. Jakkarat ova pinoutuvia.

Materiaali: tammi tai saarni

Pintakäsittely: saarnissa petsattu valkoinen, petsattu musta tai mattalakka. Tammi on aina mattalakattu.

Hinta:

Korkeus 44 cm 285€

Korkeus 52 cm 295€

 

Mutteri-jakkara

Mutteri-jakkara piristävä ja leikkisä jakkara, joista voi sommitella mielenkiintoisia ryhmiä. Mutteri-jakkaroista saa symmetrisen neljän kappaleen pinon, joka toimii myös kauniina sisustuselementtinä.

Mutteri on kekseliäs ja näyttävä jakkara moneen erilaiseen käyttöön. Vanerista valmistetun istuimen (Iki Formica Carnaval) pinta on kestävää ja helposti puhdistettavaa laminaattia. Jalat ovat sorvattua koivua. Puuosat ovat pintakäsitelty lakkaamalla. Tuote valmistetaan Puulonin tehtaalla ja toimitetaan valmiiksi koottuina.

Mutteri-jakkaran ovat suunnitelleet kalustemuotoilijat Lauri Vartola ja Risto Luoma.

Tuote soveltuu julkisen tilan kalustamiseen. Projektikohteissa ovat värit valittavissa Formica® Collection – yksiväristen mallistosta, joka sisältää 120 kuosia. Niiden avulla tavoitetaan nykypäivän trendit. Lisätietoa väreistä löytyy valmistajan sivuilta.

Mutteri-jakkaraa valmistetaan kolme kokoa, istuinkorkeudet 33cm, 45cm ja 65cm.

Vakioväreiksi olemme valinneet Formican mallistosta:

 • F7940 Spectrum Yellow
 • F2828 Tropical Blue
 • F1238 Carnaval red
 • F6901 Vibrant Green
 • F2253 Black
 • F2255 White

Mitat:

 • Istuinkorkeus  33cm, istuimen koko 24cm x 24cm paino 2,5kg (istuimen vahvuus 2,4cm)
 • Istuinkorkeus  45cm, istuimen koko 32cm x 32cm paino 3,5kg (istuimen vahvuus 3cm)
 • Istuinkorkeus  65cm, istuimen koko 32cm x 32cm paino 4kg (istuimen vahvuus 3cm)

Hinta vakioväreillä:

 • 33cm 165€
 • 45cm 205€
 • 65cm 235€

Lisätietoja projektikalustamisesta sanna@puulon.fi

 

 

Mutteri-junior, leikkisä pikkujakkara

Mutteri-junior on kekseliäs ja näyttävä lasten pikkujakkara moneen erilaiseen käyttöön. Vanerista valmistetun istuimen (Iki Formica laminaatti) pinta on kestävää ja helposti puhdistettavaa laminaattia. Jalat ovat sorvattua koivua. Puuosat ovat pintakäsitelty lakkaamalla. Värivaihtoehtoina ovat punainen, keltainen, vihreä ja sininen. Tuote valmistetaan Puulonin tehtaalla Suomessa ja toimitetaan valmiiksi koottuina. Mutteri-jakkaran ovat suunnitelleet Lauri Vartola ja Risto Luoma.

Vakioväreiksi olemme valinneet Formican mallistosta:

 • F7940 Spectrum Yellow
 • F2828 Tropical Blue
 • F1238 Carnaval red
 • F6901 Vibrant Green
 • F2253 Black
 • F2255 White

Mitat:

 • Istuinkorkeus on 33cm
 • Istuimen koko 24cm x 24cm
 • Paino 2,5kg

Hinta vakioväreillä 165€

SINCE 1978

Istuimet