Puulon valmistaa tuoleja ja jakkaroita koteihin ja julkisiin tiloihin

Näyttäviä tuotteita valmistetaan tammesta, koivusta, saarnista ja koivuvanerista.

Puulonin kaikille tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu- ja Design From Finland-merkit. Avainlippu on osoitus tuotteidemme todella korkeasta kotimaisuusasteesta, aina materiaalista työhön.Design From Finland kertoo nimensä mukaisesti, että tuotteemme ovat suunniteltu Suomessa yhteistyössä Suomen parhaiden suunnittelijoiden kanssa.

Tuotteet saatavilla jälleenmyyjien kautta. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan tehtaan edustajaan, ks. yhteystiedot.

1960-sarjan tuoli

Taideteollisessa oppilaitoksessa, Ateneumissa 1950-luvun loppupuolella yhtenä oppiaineena olivat viilulaminaattitaivutteiset tuolit. Aihetta opiskeltiin piirtäen ja taivutellen pahvista prototyyppejä. Harjoituksen ohessa syntyi myös tämän tuolin alkuidea.

”Ensimmäinen luonnos 1960-tuolista on vuodelta 1957. Vuosien myötä idea on noussut esiin eri muodoissaan. Modernisoidulle 60-luvun mallille on selkeästi nyt olemassa tilaus sekä huonekalukaupan ja asiakkaiden, että myös valmistaja Puulon Oy:n puolelta,” Risto Halme kertaa tuolin syntyhistoriaa. Tuoli edustaa edelleen kodikasta ja kevyttä 60-luvun muotokieltä.

Tuolissa näkyy menneen ajan selkeä ja kevyt muotokieli, joka on tuotu tähän päivään. Nykyaikaisilla valmistusmenetelmillä ja Puulon Oy:n ammattitaidolla tuolin valmistus on yksinkertaisempaa kuin lähes 60 vuotta sitten. Viimeistelty jälki ja laatu vaativat silti useita vaiheita ja on edelleen käsityötä. Tuoli on erittäin siro,  se painaa vain vain 3,8 kg. Tuolissa on erittäin hyvä istua.

Tuolin runko on massiivikoivua ja istuinosa tammiviilutettua koivuvaneria. Tuotteet pintakäsitellään halutulla petsisävyllä ja puolikiiltävällä katalyyttilakalla. Tammen upea syykuvio jää näkyviin pintakäsittelyssä.

Vakiovärit:

Jalkaosa musta, istuin tammi luonnonväri

Jalkaosa musta, istuin musta / Jalkaosa valkoinen, istuin valkoinen. Linkki: Värimallit – Puulon Oy

Kaikki vakiovärit hintaan ovh. 330 €

Tuolin mitat:

istuinkorkeus 45 cm, leveys 41 cm ja korkeus 84 cm.

Tuoliin on saatavilla lampaantaljapehmuste, värit musta, helmenvaalea tai ruskea, hinta 59 €.

1960-sarjan baarijakkara

Uutuustuote 1960-sarjaan on baarijakkara. Tuolin runko on massiivikoivua ja istuinosa tammiviilutettua koivuvaneria. Tuotteet pintakäsitellään halutulla petsisävyllä ja puolikiiltävällä katalyyttilakalla. Tammen upea syykuvio jää näkyviin pintakäsittelyssä. Tuolin jaloissa on puurungon lisäksi metallivahvikkeet mikä varmistaa jakkaran tukevuuden.

Vakiovärit: Jalkaosa musta, istuin tammi luonnonväri / Jalkaosa musta, istuin musta / Jalkaosa valkoinen, istuin valkoinen

Kaikki vakiovärit hintaan ovh. 660 €

Tuolin istuinkorkeus 77 cm

Q-tuoli

Q-tuolissa yhdistyy käytännöllisyys, erinomainen istuttavuus kuin käytettävyys. Tuolin saa käsinojilla tai ilman. Tuolin runko on massiivikoivua. Tuolin kansi ja selkänoja ovat muotopuristettua koivua. Pintakäsittely: mahdollinen petsisävy + puolikiiltävä katalyyttilakka. VAKIOVÄRIT: luonnonvärinen koivu, valkopetsi tai mustapetsi. ERIKOISVÄRIT (lisähinta 75€/tilaus): pyökkipetsi, tammipetsi, pähkinäpetsi, keskiruskea, vaalea wengepetsi, tumma wengepetsi. Luonnonvärinen koivu lakataan lv-lakalla, jolloin lakkaan sekoitetaan hieman valkoistapetsiä. Näin koivu ei kellastu. Linkki: Värimallit – Puulon Oy. Tuoli on saatavilla sekä puukantisena että verhoiltuna.

Q-tuoli sopii erinomaisesti julkisiin tiloihin. Vahvarakenteinen tuoli on saatavissa myös rivikytkentämekanismilla varustettuna. Tuolit pystyy pinoamaan kuuden tuolin ryhmiin.

Q-tuolia on käytetty lukuisissa julkisissa kohteissa arkkitehdin valitsemilla kangas- ja värivaihtoehdoilla. 

 • pintakäsittelyaineet viranomaismääräysten mukaisia
 • pehmusteet ja verhoilumateriaalit SL1-paloluokituksen mukaisia

Istuinkorkeus 47 cm, leveys 48 cm, syvyys 52 cm ja korkeus 80 cm.

Hinta:

Puuistuimella ovh. 290€

Verhoituna, hinta alkaen 330 €

Käsinojat ovh. 110 € / tuoli

Puulon 365 tuoli

Puulon 365 tuoli on laadukas ruokapöydän tuoli ja käy hyvin myös yleistuoliksi. Tuolin runko on massiivisaarnia ja selkäosa saarniviilutettua, muotoonpuristettua levyä. Puuosien värivaihtoehdot luonnonvärinen saarni, valkoinen tai musta. Verhoilu tarrakiinnityksellä, joka on helposti irrotettavissa. Verhoiluvaihtoehdot Lautritzon’s Diamonds valikoimasta: Vaaleanharmaa 291, Musta 007, Vaalenruskea 534.

Puulon 365 tuoli on ollut suosittu kaluste  myös projektikohteissa.

Istuinkorkeus 45 cm, leveys 40,5 cm, syvyys 46,5 cm ja kokonaiskorkeus 84 cm.

Hinta: 330 €

3-Way jakkara

JKR ideasin tuotevalikoimasta löytyy huonekaluja ja sisustustuotteita, joiden päämateriaalina on puu. Tuotteiden muotoilua ohjaa monikäyttöisyys, ekologisuus ja puun luonnollinen kauneus. JKR ideas valmistaa pitkäikäisiä tuotteita, joiden avulla myös asiakaan oma luovuus pääsee valloilleen. Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa hyödyntäen kotimaista tietotaitoa ja laadukkaita materiaaleja.

Suunnittelija Juhani Rauvalan tuotteissa ekologisuus on mukana tuotteiden suunnittelusta aina tuotantoon asti.

3way jakkarassa yhdistyy modernit liitosratkaisut perinteisiin puusepänliitoksiin. Jakkara on purettavissa osiin, minkä vuoksi se on helppo kuljettaa. Tämä myös vähentää tuotteen logistiikasta syntyvää hiilijalanjälkeä. Jakkaroita voi pinota useamman päällekkäin.

Materiaali: tammi tai saarni

Pintakäsittely: saarnissa petsattu valkoinen, petsattu musta tai mattalakka. Tammessa mattalakka.

Hinta:

Korkeus 44 cm ovh. 285€

Korkeus 52 cm ovh. 295€

 

Mutteri-jakkara

Halusimme tehdä tuotteen, joka on kaunis myös pinottunakin. Neljän pinossa Mutteri toimii myös kauniina sisustuselementtinä. Mutteri on kekseliäs ja näyttävä pikkujakkara moneen erilaiseen käyttöön. Vanerista valmistetun istuimen (Iki Formica Carnaval) pinta on kestävää ja helposti puhdistettavaa laminaattia. Jalat ovat sorvattua koivua. Puuosat ovat pintakäsitelty lakkaamalla. Tuote valmistetaan Suomessa ja toimitetaan valmiiksi koottuina.

Mutteri-jakkaran ovat suunnitelleet kalustemuotoilijat Lauri Vartola ja Risto Luoma.

Tuote soveltuu julkisen tilan kalustamiseen. Isommissa sarjoissa ovat värit valittavissa Formica® Collection – yksiväristen mallistosta, joka sisältää 120 kuosia. Niiden avulla tavoitetaan nykypäivän trendit. Lisätietoa väreistä löytyy valmistajan sivuilta.

Vakioväreiksi olemme valinneet Formican mallistosta:

 • F7940 Spectrum Yellow
 • F2828 Tropical Blue
 • F1238 Carnaval red
 • F6901 Vibrant Green
 • F2253 Black
 • F2255 White

Mitat:

 • Istuinkorkeus on 45 cm
 • Istuimen koko 32cm x 32cm
 • Paino 3,5 kg

Hinta vakioväreillä ovh. 199 €

 

Mutteri-junior, leikkisä pikkujakkara

Mutteri-junior on kekseliäs ja näyttävä lasten pikkujakkara moneen erilaiseen käyttöön. Vanerista valmistetun istuimen (Iki Formica laminaatti) pinta on kestävää ja helposti puhdistettavaa laminaattia. Jalat ovat sorvattua koivua. Puuosat ovat pintakäsitelty lakkaamalla. Värivaihtoehtoina ovat punainen, keltainen, vihreä ja sininen. Tuote valmistetaan Suomessa ja toimitetaan valmiiksi koottuina. Mutteri-jakkaran ovat suunnitelleet Lauri Vartola ja Risto Luoma.

Vakioväreiksi olemme valinneet Formican mallistosta:

 • F7940 Spectrum Yellow
 • F2828 Tropical Blue
 • F1238 Carnaval red
 • F6901 Vibrant Green
 • F2253 Black
 • F2255 White

Mitat:

 • Istuinkorkeus on 33 cm
 • Istuimen koko 24cm x 24cm
 • Paino 2,5 kg

Hinta vakioväreillä ovh. 159 €

SINCE 1978

Istuimet