Puulonin ruokaryhmät valmistetaan käsityönä Päijänteen rannalla 

 

Ruokaryhmien viimeistelty jälki ja korkea laatu syntyvät tarkoin valituista materiaaleista monivaiheisen käsityön tuloksena. Yli 40 vuoden kokemuksen tuomalla ammattitaidolla valmistetut ruokaryhmät ovat suunniteltu tuomaan pitkäaikaista iloa käyttäjilleen. 

Puulonin kaikille tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu- ja Design From Finland-merkit. Avainlippu on osoitus tuotteidemme todella korkeasta kotimaisuusasteesta, aina materiaalista työhön. Design From Finland kertoo nimensä mukaisesti, että tuotteemme ovat suunniteltu Suomessa yhteistyössä Suomen parhaiden suunnittelijoiden kanssa.

Tuotteet saatavilla jälleenmyyjien kautta. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan tehtaan edustajaan, ks. yhteystiedot.

1960-ruokaryhmä kuudelle ja neljälle henkilölle

 

Kun Risto Halme opiskeli Taideteollisessa oppilaitoksessa, Ateneumissa 1950-luvun loppupuolella, yhtenä oppiaineena olivat viilulaminaattitaivutteiset tuolit. Aihetta opiskeltiin piirtäen ja taivutellen pahvista prototyyppejä. Harjoituksen ohessa syntyi myös tämän tuolin alkuidea. Ensimmäinen luonnos 1960-tuolista on vuodelta 1957.  Tuolissa näkyy menneen ajan selkeä ja kevyt muotokieli, joka on tuotu tähän päivään. Nykyaikaisilla valmistusmenetelmillä ja Puulon Oy:n ammattitaidolla tuolin valmistus on yksinkertaisempaa kuin lähes 60 vuotta sitten. Viimeistelty jälki ja laatu vaativat silti useita vaiheita ja on edelleen käsityötä.

Sisustusarkkitehti (SIO) Risto Halme (s. 1934) valmistui sisustusarkkitehdiksi Taideteollisesta oppilaitoksesta Ateneumista vuonna 1959. Halme on yksi Suomen arvostetuimpia huonekalumuotoilijoita. Hän on työskennellyt huonekalumuotoilijana lähes kaikkien suomalaisten huonekalutehtaiden kanssa sekä toiminut sisustusarkkitehtina lukuisissa julkisissa kohteissa.

Risto Halme on suunnitellut Puulonille 1960 –nimeä kantavan ruokaryhmän, joka henkii menneiden vuosikymmenten tunnelmaa modernilla otteella. Yhteistyö Puulonin kanssa jatkuu edelleen.

 

Pöytä

Pöydissä jatkuu sama 1960-luvun muotokieli kuin tuolissa. Laadukas tammella viilutettu koivuvaneri kansi on kestävä ja komea ratkaisu kodin kalustukseen. Jalat ovat irrotettavissa.

 

Ruokapöydän mitat:

 • Kuudelle 180 x 95, korkeus 74 cm.
 • Neljälle pieni pöytä 130 x 80 cm ja korkeus 74 cm.
 • Neljälle normaalikokoinen pöytä 150 x 85 cm ja korkeus 74 cm.
 • Pyöreä neljälle, kannen halk. 110 cm ja korkeus 74 cm.
 • Erikoistilauksesta valmistamme myös muita kokoja, lisätiedot: heikki@puulon.fi

 

Materiaali: Kansi tammiviilutettu koivuvaneri, jalkaosa massiivikoivua.

Vakiovärit: Jalkaosa musta, kansi tammi luonnonväri, saatavana myös muita värejä.

Muut värit: Jalkaosa ja/tai kansi voi olla luonnonväri, musta tai valkoinen. Tammen upea syykuvio jää näkymään pintakäsittelyssä. Linkki: Värimallit – Puulon Oy

Pintakäsittely: mahdollinen petsisävy + katalyyttilakka.

 

Tuoli

1960 sarja edustaa kodikasta ja kevyttä 60-luvun muotokieltä. Tuolin syntyhistoria vie kauas, aina vuoteen 1957, jolloin suunnittelija Risto Halme opiskeli Ateneumissa. Tuoli on erittäin siro, paino vain 3,8 kg. Hyvä istuttavuus.

Materiaali: massiivipuu ja tammiviilu.

Tuolin mitat: istuinkorkeus 45 cm, leveys 41 cm ja korkeus 84 cm.

Vakiovärit: Jalkaosa musta, istuin tammi luonnonväri, saatavana myös muita värejä.

Muut värit: Jalkaosa ja/tai istuinosa voi olla luonnonväri, musta tai valkoinen. Tammen upea syykuvio jää näkymään pintakäsittelyssä. Linkki: Värimallit – Puulon Oy

Pintakäsittely: mahdollinen petsisävy + katalyyttilakka.

 

Ruokaryhmien suositushinnat:

Kuudelle: pöytä 180 x 95 cm + 6 kpl tuoleja                                   ovh. 2970€

Neljälle: pieni pöytä 130 x 80 cm + 4 kpl tuoleja                             ovh. 2110€

Neljälle: normaalikokoinen pöytä 150 x 85 cm + 4 kpl tuoleja         ovh. 2210€

Neljälle:  pyöreä pöytä, kannen halkaisija 110 cm + 4 kpl tuoleja    ovh. 2210€

Pouta-ruokaryhmä

 

Pouta-ruokaryhmä kuuluu Jouni Leinon suunnittelemaan ja Puulonin valmistamaan Pouta-pöytäsarjaan. Sarjassa yhdistyy suomalainen muotoilu sekä tinkimätön käsityötaito. Tyylikkäät tammijalat voi yhdistää erikokoisiin ja erimuotoisiin kansilevyihin.

Sisustusarkkitehti ja muotoilija Jouni Leino on suunnitellut huonekaluja useille kotimaisille valmistajille, mm. Avartelle, Innolle ja Viverolle. Leinon Innolle suunnittelema InTensive-pöytäsarja sai ranskalaisen Muuuz International Design Award -palkinnon 2015 ja pöytäsarjaa myydään Euroopan lisäksi Pohjois-Amerikassa ja Australiassa. Avartelle suunnitellut Link-tuoli ja Web-pöytä kuratoitiin New Yorkin MoMAn Workspheres-näyttelyyn vuonna 2001. Myös Avartelle suunniteltu pyörivä auditoriotuoli Alfa valittiin vuoden 2004 International Design Yearbookiin. Materiaalintuntemus, käytettävyys ja ennakkoluuloton yllätyksellisyys ovat tekijöitä, joilla Leinon suunnittelemia kalusteita voi kuvailla.

Kevyen muotokielen lisäksi Pouta-ruokaryhmän ehdoton vahvuus on pöytien kokovaihtoehtojen laajuus. Valikoimasta löydät juuri sinun tarpeisiin sopivan kokoisen pöydän. Ruokapöydän kansi on valmistettu laminaattipintaisesta mdf-levystä ja jalat massiivitammesta.

Pöytien mitat ja suositushinnat:

 • 100 x 100 x 74 cm.        690 € neliö
 • 180 x 90 x 74 cm.          890 € suorakaide
 • 150 x 90 x 74 cm.          790 € ovaali
 • 110 x 110 x 74 cm.         790 € pyöreä
 • 90 x 90 x 74 cm.            730 € pyöreä
 • Erikoismitat, pyydä tarjous.

SINCE 1978

Ruokaryhmät