Tarinamme

Puulon Oy on pitkät perinteet omaava huonekaluvalmistaja Kuhmoisista. Yhtiö valmistaa korkealaatuisia ruokailuryhmiä, tuoleja, erilaisia pöytiä, tasoja ja vitriinejä. Yhtiön myynnistä noin 40 % myydään vähittäiskaupassa ja noin 60 % projektimyyntinä hotelleihin, loma-asuntoihin, ravintoloihin ja päiväkoteihin.

Syksyllä 2016 yhtiö osti Padasjoella toimivan Aarnon Puu Oy:n liiketoiminnan. Aarnon Puun vahvuutena ovat päiväkoteihin ja kouluihin suunnitellut tuotteet. Tehtaamme toimivat Padasjoella ja Kuhmoisissa. Materiaalivalinnoissa suosimme kotimaisia toimijoita ja raaka-aineita Kaikille tuotteillemme on myönnetty Avainlippu- ja Design from Finland -merkit osoituksena suomalaisesta osaamisesta. Tavoitteenamme on kasvaa merkittäväksi kotimaiseksi huonekaluvalmistajaksi. Tähtäämme myös kansainvälisille markkinoille.

Yhtiön omistavat Jaakko Järvi, Risto Luoma, Olli Hietajärvi ja Markku Pelkonen.

Jaakko toteuttaa unelmaansa puuseppänä Puulonin tehtaalla

Jaakko Järvellä on ollut elämässään selvät sävelet. Hän on nimittäin aina halunnut puusepäksi. Jo ala-asteella Jaakko luki Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta, päätti hakea kouluun ja sinne myös pääsi. ”Ihan super koulu”, Jaakko toteaa entisestä opinahjostaan. Siellä hän oppi käyttämään nykyajan laitteita ja sai pohjaa oikeastaan kaikkeen aina tuotteen suunnittelusta valmistukseen. Hän valmistui puualan artesaaniksi vuonna 2013.

Nyt Jämsänkoskelta kotoisin oleva Jaakko toimii Puulonin tuotantopäällikkönä sekä toimitusjohtajana. Hänen vastuullaan on yhtiön molempien tehtainen operatiivinen johtaminen. Jaakko on luonteeltaan työhön osallistuvaa tyyppiä ja häntä harvemmin tavoittaa konttorilta. Jaakko huolehtii siitä, että suunnitelmat toteutetaan sovittujen aikataulujen puitteissa.

Jaakko on testannut taitojaan myös kilpailuissa ja menestynytkin. 2015 Jaakko edusti Suomea WorldSkills-kilpailussa Brasiliassa. Jaakko sijoittui kymmenen parhaan joukkoon ja sai Medal for Exellence-tunnustuksen. Viime vuonna hän voitti kultaa puuseppälajissa EuroSkills 2016 -kilpailussa. Menestys vaativissa kisoissa takaa sen, että ammattitaitoa löytyy vaativienkin tuotteiden tekemiseen.

Jaakon tavoittaa numerosta 0400 292 043 tai sähköpostilla jaakko@puulon.fi

Olli lähti oppimaan

Olli oli työharjoittelussa Unto Sarvalan johtamassa Puulonissa Kuhmoisissa. Eräänä päivänä Unski alkoi päivitellä kahvihuoneessa: “Kun nyt mies ja yritys täyttävät yhteensä sata vuotta, olisi hyvä saada yritykseen uusi jatkaja.” Yrityksen työntekijöiltä ei löytynyt kiinnostusta vetovastuuseen, mutta vieressä istunut työssäoppija Olli Hietajärvi tokaisi samalta istumalta: “Olenhan minä jo täällä!” No, siitä se sitten lähti.

Syksyllä 2018 Olli sai tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Puulonin pitkäaikainen yhteistyökumppani Puusepänliike M Ruhberg Oy tarvitsi uutta työnjohtajaa tehtaalleen Lahteen. Uuden työn haltuunotto ja täysin uudenlaisen konekannan hallitseminen tuntuivat sopivan haasteelliselta tavalta oppia uutta ja kehittää ammattitaitoa aina vaan paremmaksi huonekalualan ammattilaiseksi.

Puulonin muut omistajat suhtautuvat hankkeeseen positiivisesti. Olli jatkaa yhtiön omistajana ja hallituksen jäsenenä ja osallistuu aktiivisesti yhtiön toiminnan kehittämiseen.

Ropelipää-Risto

Risto on koko ikänsä ollut kiinnostunut suunnittelusta ja uusien asioiden kokeilemisesta.. Vuosien saatossa on syntynyt mitä ihmeellisempiä omavalmisteita. Aika harva on rakentanut prätkän alusta loppuun omin käsin. Risto on ollut myös toteuttamassa keksijöiden virityksiä TTY:llä. Vuoden hän oli TaiK:n lasipajan hoitajana tutustuen lasin ihmeelliseen maailmaan.

Pitkän rupeaman Risto teki Dekati Oy:ssä osakkaana ja hiukkasmittalaitteiden tuotekehitystehtävissä. Olennaisena osana tehtäviin kuului mekaniikkasuunnittelu, muotoilu, protojen rakentaminen ja monenlainen kehittäminen yli 12 vuoden ajan. Risto on opiskellut muotoilua Kuopion Käsi- ja taideteollisuuakatemiassa ja myöhemmin kalustemuotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa (AMK). Puulonin lisäksi Risto toteuttaa omia visioita Bongo House-nimisessä yrityksessä. 

Risto toimii Puulonin tuotekehityspäällikkönä. Yhtiön oman tuotekehityksen lisäksi Risto vastaa yhteistyöstä muotoilijoiden ja suunnittelijoiden kanssa. Innostus kaikkeen uuteen on edelleen tallella! 

Riston tavoittaa numerosta 050 350 9060 ja sähköpostilla risto@puulon.fi.

Heikki – Myynti & Asiakaspalvelu

Heikki tuo yritykseen tervettä kaupunkilaisjärkeä paljasjalkaisena Itä-Helsinkiläisenä. Etelässä vaikuttaminen on sikälikin eduksi, että voidaan olla lähempänä myös pääkaupunkiseudun asiakkaita. Etätyön hankala puoli on, ettei oikein tahdo ehtiä Padasjoen tehtaanmyymälään tekemään kauppaa.

Kaupallista osaamista ja kokemusta Heikille on kertynyt runsaasti sekä vähittäis- että tukkukaupan saralla. Puulonissa Heikki toimii myyntipäällikkönä ja mikä on toimiessa, kun saa tarjota ansioituneiden suunnittelijoiden kalusteita, joita valmistetaan Suomessa puusepäntaidon Euroopan Mestarin johdolla. Tavoitteena on myös lisätä Puulonin tuotevalikoiman tunnettuutta. Pienestä koostaan huolimatta Puulonilta löytyvät design-kalusteet, kalusteet julkisiin tiloihin, päiväkotikalusteet, alihankintatuotteet ja erikoistuotteena aikuisten kaappisängyt. 

Monessa mukana oleva Heikki on Puulonin lisäksi mm. osaomistajana Sens Europe Oy:ssä. Harrastuksiin kuuluu kuntoilu, matkailu ja talouselämän seuraaminen.

Heikin tavoittaa numerosta 040 661 4881 ja sähköpostilla heikki@puulon.fi.

Excel-mies Markku

Markku ei ole puuseppä eikä muotoilija. Korkeintaan sinitarra-muotoilija. Markku vastaa yhtiön kehittämisestä ja kasvattamisesta. Markulle on kertynyt kokemusta liikkeenjohdon eri tehtävistä pääkaupunkiseudulla. Nykyisin Markku asustaa luonnon keskellä Kuhmoisissa. Puulonin lisäksi Markku toimii osaomistajana Sens Europe Oy:ssä ja Bongo House Oy:ssä.

Puulon haluaa olla merkittävä kotimainen huonekaluvalmistaja. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää yhtiön koon rivakkaa kasvattamista. Orgaanisen kasvun lisäksi yhtiö etsii sopivia yritysostokohteita. Myös kumppanuudet muiden alan toimijoiden kanssa kiinnostaa. Kasvu edellyttää ajantasaista kustannusten hallintaa ja riskien ymmärtämistä. Yhtiön kehittäminen, yrityskaupat ja mahdolliset allianssit ovat Markun vastuulla.

Markun tavoittaa numerosta 0400 607 223 ja sähköpostilla markku@puulon.fi

 

SINCE 1978

Yritys