Tarinamme

Puulon Oy on pitkät perinteet omaava huonekaluvalmistaja Kuhmoisista. Yhtiö valmistaa korkealaatuisia ruokailuryhmiä, tuoleja, erilaisia pöytiä, tasoja ja vitriinejä. Yhtiö myy huonekaluja kuluttaja-asiakkaille sekä suoraan että jälleenmyyjien kautta. Merkittävä osa tuotannosta menee projektimyyntinä hotelleihin, loma-asuntoihin, ravintoloihin ja päiväkoteihin. Teemme myös alihankintanta osia sekä valmiita huonekaluja muille alan toimijoille.

Syksyllä 2016 yhtiö osti Padasjoella toimivan Aarnon Puu Oy:n liiketoiminnan. Aarnon Puun vahvuutena ovat päiväkoteihin ja kouluihin suunnitellut tuotteet. Tehtaamme siirtyi 1.11.2019 nykyaikaisiin tiloihin Padasjoella. Materiaalivalinnoissa suosimme kotimaisia toimijoita ja raaka-aineita. Kaikille tuotteillemme on myönnetty Avainlippu- ja Design from Finland -merkit osoituksena suomalaisesta osaamisesta. Tavoitteenamme on kasvaa merkittäväksi kotimaiseksi huonekaluvalmistajaksi.

Jaakko toteuttaa unelmaansa puuseppänä Puulonin tehtaalla

Jaakko Järvellä on ollut elämässään selvät sävelet. Hän on nimittäin aina halunnut puusepäksi. Jo ala-asteella Jaakko luki Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta, päätti hakea kouluun ja sinne myös pääsi. ”Ihan super koulu”, Jaakko toteaa entisestä opinahjostaan. Siellä hän oppi käyttämään nykyajan laitteita ja sai pohjaa oikeastaan kaikkeen aina tuotteen suunnittelusta valmistukseen. Hän valmistui puualan artesaaniksi vuonna 2013.

Nyt Jämsänkoskelta kotoisin oleva Jaakko toimii Puulonin tuotantopäällikkönä sekä toimitusjohtajana. Hänen vastuullaan on tehtaan operatiivinen johtaminen. Jaakko on luonteeltaan työhön osallistuvaa tyyppiä ja häntä harvemmin tavoittaa konttorilta. Jaakko huolehtii siitä, että suunnitelmat toteutetaan sovittujen aikataulujen puitteissa.

Jaakko on testannut taitojaan myös kilpailuissa ja menestynytkin. 2015 Jaakko edusti Suomea WorldSkills-kilpailussa Brasiliassa. Jaakko sijoittui kymmenen parhaan joukkoon ja sai Medal for Exellence-tunnustuksen. Euroopanmestaruus kultaa tuli sarjassa huonekalupuuseppä EuroSkills 2016 -kilpailussa. Menestys vaativissa kisoissa takaa sen, että ammattitaitoa löytyy vaativienkin tuotteiden tekemiseen. Sitä kuvaa myös keväällä 2019 saavutettu, arvostettu puuseppämestaritutkinto.

Jaakon tavoittaa numerosta 0400 292 043 tai sähköpostilla jaakko@puulon.fi

Heikki – Myynti & Asiakaspalvelu

Heikki hoitaa myyntiä Helsingistä käsin. Etelässä vaikuttaminen on sikälikin eduksi, että voidaan olla lähempänä myös pääkaupunkiseudun asiakkaita.

Kaupallista osaamista ja kokemusta Heikille on kertynyt runsaasti sekä vähittäis- että tukkukaupan saralla. Puulonissa Heikki toimii myyntipäällikkönä ja mikä on toimiessa, kun saa tarjota ansioituneiden suunnittelijoiden kalusteita, joita valmistetaan Suomessa puusepäntaidon Euroopan Mestarin johdolla. Tavoitteena on myös lisätä Puulonin tuotevalikoiman tunnettuutta. Pienestä koostaan huolimatta Puulonilta löytyvät design-kalusteet, kalusteet julkisiin tiloihin, päiväkotikalusteet, alihankintatuotteet ja erikoistuotteena aikuisten kaappisängyt.

Heikin tavoittaa numerosta 040 661 4881 ja sähköpostilla heikki@puulon.fi.

Ideoita ja toteutusta – Risto

Risto on koko ikänsä ollut kiinnostunut suunnittelusta ja uusien asioiden kokeilemisesta. Vuosien saatossa on toteutettu monenlaisia hankkeissa erilaisten materiaalien parissa. Risto on ollut myös toteuttamassa keksijöiden virityksiä TTY:llä. Vuoden hän oli TaiK:n lasipajan hoitajana tutustuen lasin ihmeelliseen maailmaan.

Pitkän rupeaman Risto teki Dekati Oy:ssä osakkaana ja hiukkasmittalaitteiden tuotekehitystehtävissä. Olennaisena osana tehtäviin kuului mekaniikkasuunnittelu, muotoilu, protojen rakentaminen ja monenlainen kehittäminen yli 12 vuoden ajan. Risto on opiskellut muotoilua Kuopion Käsi- ja taideteollisuuakatemiassa ja myöhemmin kalustemuotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa (AMK). Puulonin lisäksi Risto toteuttaa omia muotoiluvisioita Bongo House-nimisessä yrityksessä. 

Risto toimii Puulonin tuotekehityspäällikkönä. Yhtiön oman tuotekehityksen lisäksi Risto vastaa yhteistyöstä muotoilijoiden ja suunnittelijoiden kanssa. Innostus kaikkeen uuteen on edelleen tallella! 

Riston tavoittaa numerosta 050 350 9060 ja sähköpostilla risto@puulon.fi.

SINCE 1978

Yritys