Tarinamme

Puulon Oy on pitkät perinteet omaava huonekaluvalmistaja Kuhmoisista. Yhtiö valmistaa korkealaatuisia ruokailuryhmiä, tuoleja, erilaisia pöytiä, tasoja ja vitriinejä. Yhtiö myy huonekaluja kuluttaja-asiakkaille sekä suoraan että jälleenmyyjien kautta. Merkittävä osa tuotannosta menee projektimyyntinä hotelleihin, loma-asuntoihin, ravintoloihin ja päiväkoteihin. Teemme myös alihankintanta osia sekä valmiita huonekaluja muille alan toimijoille.

Syksyllä 2016 yhtiö osti Padasjoella toimivan Aarnon Puu Oy:n liiketoiminnan. Aarnon Puun vahvuutena ovat päiväkoteihin ja kouluihin suunnitellut tuotteet. Tehtaamme siirtyi 1.11.2019 nykyaikaisiin tiloihin Padasjoella. Materiaalivalinnoissa suosimme kotimaisia toimijoita ja raaka-aineita. Kaikille tuotteillemme on myönnetty Avainlippu -merkki osoituksena suomalaisesta osaamisesta. Tavoitteenamme on kasvaa merkittäväksi kotimaiseksi alihankkijaksi ja huonekaluvalmistajaksi.

Jaakko toteuttaa unelmaansa puuseppänä Puulonin tehtaalla

Jaakko Järvellä on ollut elämässään selvät sävelet. Hän on aina halunnut olla puuseppä. Peruskoulun jälkeen ykköstoiveena oli puuseppäopinnot Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Sinne hän myös pääsi. Hyvä opetus innosti nuorta puuseppäopiskelijaa ja verstaalla vietettiin myös monet illat. Hän valmistui puualan artesaaniksi vuonna 2013. Siellä syttyi myös ensimmäinen kipinä kilpailemiseen.

Jaakko on testannut taitojaan kilpailuissa ja menestynyt erinomaisesti. Taitajakisojen jälkeen hän edusti Suomea vuonna 2015 WorldSkills-kilpailussa Brasiliassa, sijoittuen jaetulle kymmenennelle sijalle saaden Medal for Exellence-tunnustuksen. Seuraavana vuonna EuroSkills 2016 -kilpailussa Jaakko voitti Euroopan mestaruuden. Menestys vaativissa kisoissa osoittaa, että ammattitaitoa löytyy.

Keväällä 2019 Jaakko saavutti ylimmän mahdollisen tutkinnon puusepänalalla, puuseppämestaritutkinnon.

Jämsänkoskelta kotoisin oleva Jaakko toimii Puulon Oy:n toimitusjohtajana. Jaakko on luonteeltaan työhön osallistuvaa tyyppiä ja häntä harvemmin tavoittaa konttorilta. Jaakko huolehtii siitä, että tuotanto rullaa sovittujen aikataulujen puitteissa.

Jaakon tavoittaa numerosta 0400 292 043 tai sähköpostilla jaakko@puulon.fi

Sanna – Asiakkuudet ja tarjouspyynnöt

Sanna Marski, sanna@puulon.fi, puh. 0400 292 042. 

Ideoita ja toteutusta – Risto

Risto on koko ikänsä ollut kiinnostunut suunnittelusta ja uusien asioiden kokeilemisesta. Vuosien saatossa on toteutettu monenlaisia hankkeissa erilaisten materiaalien parissa. Risto on ollut myös toteuttamassa keksijöiden virityksiä TTY:llä. Vuoden hän oli TaiK:n lasipajan hoitajana tutustuen lasin ihmeelliseen maailmaan.

Pitkän rupeaman Risto teki Dekati Oy:ssä hiukkasmittalaitteiden tuotekehitystehtävissä. Olennaisena osana tehtäviin kuului mekaniikkasuunnittelu, muotoilu, protojen rakentaminen ja monenlainen kehittäminen yli 12 vuoden ajan. Risto on opiskellut muotoilua Kuopion Käsi- ja taideteollisuuakatemiassa ja myöhemmin kalustemuotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa (AMK).

Risto toimii Puulonin tuotekehityspäällikkönä. Yhtiön oman tuotekehityksen lisäksi Risto vastaa yhteistyöstä muotoilijoiden ja suunnittelijoiden kanssa. Innostus kaikkeen uuteen on edelleen tallella! 

Riston tavoittaa numerosta 050 350 9060 ja sähköpostilla risto@puulon.fi.

PEFC – sertifikaatti Puuloni Oy:lle

PEFC-tuotemerkintä on osoitus pitkästä ketjusta systemaattista työtä tuotteen loppukäyttäjän ja kuluttajan oikeuksien turvaamiseksi. Sertifioinnin voi tunnistaa tuotteessa tai pakkauksessa PEFC-merkistä. Puulon Oy on saanut merkin käyttöoikeuden ja toiminta on sertifioitu ja tuotanto on alkuperäseurannan piirissä.

Kestävästi hoidettujen metsien puusta valmistetun tuotteen tunnistat PEFC-merkistä. PEFC-merkki kertoo, että tuotteeseen on käytetty PEFC-sertifioitujen metsien puuta. Merkki osoittaa myös, että jokaisella puuta matkan varrella jalostaneella yrityksellä on PEFC:n mukainen puun alkuperän seurantajärjestelmä.

Puulon Oy:n johto on sitoutunut noudattamaan merkin käyttöä koskevia sääntöjä.

Avainlippu on myönnetty Puulon Oy:lle

Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki. Merkki kertoo, että Puulonin tuotteet ovat valmistettu Suomessa. Haluamme tuoda tuotteiden ja palveluiden suomalaisen alkuperän näkyväksi tunnetun Availippu-merkin avulla.

SINCE 1978

Yritys