Yritys

Puulon Oy on valmistanut suomalaisia huonekaluja jo vuodesta 1978. Yrityksemme vaalii lähes 100 vuotisia puusepän oppeja ja vankan osaamisen ansiosta tuotteemme ovatkin globaalisti tunnettuja. Puulon tuotteissa näkyy moderni ajattelu yhdistettynä perinteiseen puusepäntyöhön. Jokainen tuote on huolellisesti tehty, puun ominaisuuksia ja mahdollisuuksia hyödyntäen. Puulon Oy:n kalusteet ja tuotteet soveltuvat niin koteihin ja julkisiin tiloihin kuin modulaarisiin ratkaisuihin.

Historia

J.K. Luukko perusti Aarnon Saha ja Harjapuutehtaan vuonna 1920. Aarnon Puu -nimi on peräisin vuonna 1848 perustetusta Aarnon sahasta, joten nykyisen yritystoiminnan toiminnan historia on pitkä. Sahaustoiminnan tiedetään alkaneen jo 1800-luvun puolella.

Kuhmoisissa toimiva Puulon Oy osti vuonna 2016 Aarnon Puun liiketoiminnan ja toimintaa jatkettiin Puulon Oy:n nimen alla. Kaupan myötä liiketoiminta laajeni monipuoliseen alihankintaan, julkikalusteisiin ja järjestöyhteistyöhön harjapuiden valmistuksessa. Myös yrityksen konekanta monipuolistui. Näin saatiin vahvistettua kotimaista huonekalutuotantoa sekä laajennettua alihankintaosaamista.

Vuonna 2019 toiminta siirrettiin uuteen halliin Padasjoelle, jossa sijaitsee nykyisin koko tehtaan toiminta ja tehtaanmyymälämme.

Vankka jalansija suomalaisessa huonekalu-tuotannossa

Alinhankkijana ja luotettavana yhteistyö-kumppanina olemme vankasti mukana suomalaisessa huonekalutuotannossa. Tarjoamme asiakaslähtöistä ja kokonais-valtaista palvelua, aina tuotesuunnittelusta
ja neuvonnasta, tuotteiden varastointiin ja lähetykseen. Puulon Oy on tunnettu mm. laajasta kokonaisvaltaisesta osaamisesta, tuotteiden hyvästä laadusta ja kauniista muotoilusta sekä vastuullisesta tuotanto-ketjusta ja sujuvasti toteutetuista projektitöistä.

Ota yhteyttä, jutellaan tai ollaan yhteydessä!

Jaakko Järvi

Toimitusjohtaja, puuseppä

Jaakko on aina tiennyt haluavansa puusepäksi. Vuonna 2013 hän valmistui puualan artesaaniksi Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta. Keväällä 2019 hän suoritti puuseppämestaritutkinnon, joka on ylin mahdollinen tutkinto puusepänalalla.

Taitava osaaminen, yhdistettynä kilpailuviettiin on vienyt Jaakkoa koko ajan eteenpäin työnsä kehittämisessä. Hän on myös kilpaillut menestyksekkäästi erilaisissa kilpailuissa. Vuonna 2015 hän sijoittui WorldSkills-kilpailussa Brasiliassa jaetulle kymmenennelle sijalle saaden Medal for Exellence-tunnustuksen. Vuonna 2016 Jaakko voitti Euroopan mestaruuden EuroSkills-kilpailussa.

Työssään Jaakko yhdistää toimitusjohtajuuden sekä intohimon käsillä tekemiseen, toimien täten myös Puulon Oy:n tuotannossa mukana.

Risto Luoma

Tuotekehityspäällikkö ja suunnittelijayhteistyö

Risto on aina ollut kiinnostunut suunnittelusta ja uusien asioiden kokeilemisesta. Sama innostus hänellä löytyy häneltä edelleen! Vuosien saatossa hän on ollut mukana monenlaisissa eri hankkeissa, eri materiaalien kanssa työskennellen sekä erilaisissa tuotekehitystehtävissä. Risto on opiskellut muotoilua Kuopion Käsi- ja taideteolli-suuakatemiassa ja myöhemmin kalustemuotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa (AMK) Risto vastaa Puulonin yhteistyöstä muotoilijoiden ja suunnittelijoiden kanssa.

Muotoilijat

Eero Aarnio

Eero Aarnio on suomalainen muotoilija ja eräs modernin huonekalusuunnittelun suurimmista uudistajista ja innovaat-toreista. Uransa aikana Aarnio on kokeillut lukuisia erilaisia materiaaleja (muovi, lasikuitu, vaahtomuovi ja puu). Hänen ikonisimpia tuotteita ovat mm. Pallotuoli (1962), Kuplatuoli (1968) ja Pastillituoli (1968).

Jouni Leino

Sisustusarkkitehti ja muotoilija Jouni Leino on suunnitellut Puulonin Pouta-sarjan. Suunnittelijan kansainvälisesti tunnettuja töitä ovat mm. InTensive-pöytäsarja (Muuuz International Design Award 2015), Link-tuoli ja Web-pöytä (New Yorkin MoMAn Workspheres-näyttelyssä 2001) sekä pyörivä auditoriotuoli Alfa (International Design Yearbookiin 2004).

Risto Halme

Sisustusarkkitehti Risto Halmeen suunnittelema Puulonin 1960-sarja on muotoilua suoraan 1960-luvulta, yhdistettynä tämän päivän ilmeeseen. Taideteollisesta oppilaitoksesta Ateneumista vuonna 1959 valmistunut Halme on yksi Suomen arvostetuimpia huonekalumuotoilijoita.

Juho Pasila

Muotoilija Juho Pasilan suunnittelema ja Puulon Oy:n valmistama Railo-tuoli voitti Suomalainen huonekalu -kilpailun vuonna 2020. Tuoli on taidonnäyte korkealaatuisesta ja kotimaisesta, vastuullisen tuotannon muotoilu-osaamisesta. Muotoilijana Juhon vahvuus on luoda puusta teollisesti valmistettavia tuotteita.

Info ja referenssit

Tutustu ajankohtaisiin tiedotteisiin, referensseihin ja blogiteksteihin

Meille töihin

Onko puu materiaalisi? Lähetä avoin hakemuksesi meille.

Jälleenmyyjät

Tutustu kattavaan Puulon jälleenmyyjien verkostoon