Tarinamme

Puulon Oy on pitkät perinteet omaava huonekaluvalmistaja Päijänteen rantamaisemista. Yhtiö valmistaa korkealaatuisia ruokailuryhmiä, tuoleja, pöytiä, hyllyjä, vitriinejä ja kaappisänkyjä. Yhtiö myy huonekaluja kuluttaja-asiakkaille laajan jälleenmyyjäverkoston kautta sekä projektimyyntinä suoraan kohteisiin. Tehtaan yhteydessä toimivassa tehtaanmyymälässä pääsee myös tutustumaan Puulonin kalustemallistoon. Merkittävä osa tuotannosta menee projektimyyntinä hotelleihin, loma-asuntoihin, ravintoloihin ja päiväkoteihin. Valmistamme myös alihankintana sekä osia, että valmiita huonekaluja muille alan toimijoille.

Vuonna 1978 perustettu ja Kuhmoisissa toimiva Puulon Oy osti syksyllä 2016 Padasjoella toimivan Aarnon Puu Oy:n liiketoiminnan. Aarnon Puun vahvuutena ovat päiväkoteihin ja kouluihin suunnitellut tuotteet ja vahva alihankintaosaaminen. Toiminta keskitettiin saman katon alle marraskuussa 2019, kun tehtaamme siirtyi nykyaikaisiin tiloihin Padasjoella. Materiaalivalinnoissa suosimme kotimaisia toimijoita ja raaka-aineita. Kaikille tuotteillemme on myönnetty Avainlippu -merkki osoituksena suomalaisesta osaamisesta. Tavoitteenamme on kasvaa merkittäväksi kotimaiseksi alihankkijaksi ja huonekaluvalmistajaksi.

Teemme yhteistyötä useiden tunnettujen suunnittelijoiden kanssa. Eero Aarnio on suomalainen muotoilija ja häntä pidetään modernin huonekalusuunnittelun eräänä suurimmista uudistajista ja innovaattoreista. Uransa aikana Aarnio on kokeillut lukuisia erilaisia materiaaleja, kuten muovia, lasikuitua, vaahtomuovia ja myös puuta. Hän on luonut useita suomalaisen huonekalumuotoilun ikonisimpia tuotteita, kuten Pallotuolin (1962), Kuplatuolin (1968) ja Pastillituolin (1968).

Risto Halme on työskennellyt huonekalumuotoilijana lähes kaikkien suomalaisten huonekalutehtaiden kanssa sekä toiminut sisustusarkkitehtina lukuisissa julkisissa kohteissa. Halme on suunnitellut Puulonille 1960 –nimeä kantavan ruokaryhmän, joka henkii menneiden vuosikymmenten tunnelmaa modernilla otteella.

Sisustusarkkitehti ja muotoilija Jouni Leino perusti suunnittelutoimistonsa jo 1990-luvulla. Hän on suunnitellut huonekaluja useille valmistajille ja toiminut kalustesuunnittelun opettajana niin koti- kuin ulkomaillakin. Hän on saavuttanut töillään myös kansainvälistä tunnustusta.

Juho Pasila on Lahden Muotoiluinstituutista valmistunut muotoilija, jonka tausta puuntyöstössä näkyy suunnittelijan vahvuutena luoda teollisesti valmistettavia tuotteita. Suomalainen huonekalu – suunnittelukilpailun ammattilaissarjan voitti Pasilan suunnittelema ja Puulonin valmistama Railo-tuoli, joka ihastutti kilpailun juryn massiivikoivun taitavalla ja modernilla tulkinnalla.

Avainlippu on myönnetty Puulon Oy:lle

Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki. Merkki kertoo, että Puulonin tuotteet ovat valmistettu Suomessa. Haluamme tuoda tuotteiden ja palveluiden suomalaisen alkuperän näkyväksi tunnetun Availippu-merkin avulla.

PEFC – sertifikaatti Puuloni Oy:lle

PEFC-tuotemerkintä on osoitus pitkästä ketjusta systemaattista työtä tuotteen loppukäyttäjän ja kuluttajan oikeuksien turvaamiseksi. Puulon Oy on saanut merkin käyttöoikeuden ja toiminta on sertifioitu ja tuotanto on alkuperäseurannan piirissä.

Kestävästi hoidettujen metsien puusta valmistetun tuotteen tunnistat PEFC-merkistä. Merkki osoittaa myös, että jokaisella puuta matkan varrella jalostaneella yrityksellä on PEFC:n mukainen puun alkuperän seurantajärjestelmä.

Puulon Oy:n johto on sitoutunut noudattamaan merkin käyttöä koskevia sääntöjä.

Tehtaanmyymälä sijaitsee tehtaan länsipäädyssä osoitteessa Valutie 9. Tehtaanmyymälästä löytyvät tuolit, pöydät, joustinpatjat, kaappisängyt, lasivitriinit, hyllyt sekä pienesineitä saunaharjoista jumppakeppeihin.

Suomalainenhuonekalu kilpailun voittajaa, Juho Pasilan suunnittelemaa Railo-tuolia pääsee myös koeistumaan.

Tehtaanmyymälä on kesäaikaan avoinna arkisin klo 9.00 – 17.00. Lauantain aukioloajoista ilmoitamme erikseen.

Jaakolla on ollut elämässään selvät sävelet. Hän on aina halunnut olla puuseppä. Peruskoulun jälkeen ykköstoiveena oli puuseppäopinnot Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Sinne hän myös pääsi. Hyvä opetus innosti nuorta puuseppäopiskelijaa ja verstaalla vietettiin myös monet illat. Hän valmistui puualan artesaaniksi vuonna 2013. Siellä syttyi myös ensimmäinen kipinä kilpailemiseen.

Kun tahtoo kilpailla, siinä haluaa myös menestyä.  Se vaatii ankaraa harjoittelua. Sinkkaliitokset on mentävä kerralla nappiin.  Ei riitä, että on taitava, on oltava myös nopea.

Jaakko on testannut taitojaan kilpailuissa ja menestynyt erinomaisesti. Taitajakisojen jälkeen hän edusti Suomea vuonna 2015 WorldSkills-kilpailussa Brasiliassa, sijoittuen jaetulle kymmenennelle sijalle saaden Medal for Exellence-tunnustuksen. Seuraavana vuonna EuroSkills 2016 -kilpailussa Jaakko voitti Euroopan mestaruuden. Menestys vaativissa kisoissa osoittaa, että ammattitaitoa löytyy.

Keväällä 2019 Jaakko saavutti ylimmän mahdollisen tutkinnon puusepänalalla, puuseppämestaritutkinnon.

Risto on koko ikänsä ollut kiinnostunut suunnittelusta ja uusien asioiden kokeilemisesta. Vuosien saatossa on toteutettu monenlaisia hankkeissa erilaisten materiaalien parissa. Risto on ollut myös toteuttamassa keksijöiden virityksiä TTY:llä. Vuoden hän oli TaiK:n lasipajan hoitajana tutustuen lasin ihmeelliseen maailmaan.

Pitkän rupeaman Risto teki Dekati Oy:ssä hiukkasmittalaitteiden tuotekehitystehtävissä. Olennaisena osana tehtäviin kuului mekaniikkasuunnittelu, muotoilu, protojen rakentaminen ja monenlainen kehittäminen yli 12 vuoden ajan. Risto on opiskellut muotoilua Kuopion Käsi- ja taideteollisuuakatemiassa ja myöhemmin kalustemuotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa (AMK).

Risto toimii Puulonin tuotekehityspäällikkönä. Yhtiön oman tuotekehityksen lisäksi Risto vastaa yhteistyöstä muotoilijoiden ja suunnittelijoiden kanssa. Innostus kaikkeen uuteen on edelleen tallella!

Sanna on tehnyt pitkän työuran huonekaluteollisuudessa monenlaisissa esimiestehtävissä. Tuotannonsuunnittelusta ja kustannuslaskennasta on kertynyt kokemusta niin sohvatehtaalta, patjatehtaalta kuin perinteiseltä kalustetehtaaltakin.

Sanna hoitaa kustannuslaskentaa, työnsuunnittelua ja Sannan tapaa myös usein tehtaanmyymälässä.

Vapaa-ajalla Sannan voi löytää Päijänteen vesiltä snorklailemasta tai veneilemästä.

SINCE 1978

Yritys