Siirry sisältöön

1960-sarjan tuoli

Taideteollisessa oppilaitoksessa, Ateneumissa 1950-luvun loppupuolella yhtenä oppiaineena olivat viilulaminaattitaivutteiset tuolit. Aihetta opiskeltiin piirtäen ja taivutellen pahvista prototyyppejä. Harjoituksen ohessa syntyi myös tämän tuolin alkuidea.

”Ensimmäinen luonnos 1960-tuolista on vuodelta 1957. Vuosien myötä idea on noussut esiin eri muodoissaan. Modernisoidulle 60-luvun mallille on selkeästi nyt olemassa tilaus sekä huonekalukaupan ja asiakkaiden, että myös valmistaja Puulon Oy:n puolelta,” Risto Halme kertaa tuolin syntyhistoriaa. Tuoli edustaa edelleen kodikasta ja kevyttä 60-luvun muotokieltä.

Tuolissa näkyy menneen ajan selkeä ja kevyt muotokieli, joka on tuotu tähän päivään. Nykyaikaisilla valmistusmenetelmillä ja Puulon Oy:n ammattitaidolla tuolin valmistus on yksinkertaisempaa kuin lähes 60 vuotta sitten. Viimeistelty jälki ja laatu vaativat silti useita vaiheita ja on edelleen käsityötä. Tuoli on erittäin siro, se painaa vain vain 3,8kg. Tuolissa on erittäin hyvä istua.

istuinkorkeus 45cm, leveys 41cm ja korkeus 84cm.

Vakiovärit:

-jalkaosa musta, istuin tammi luonnonväri

-jalkaosa musta, istuin musta

-jalkaosa valkoinen, istuin valkoinen

Kysy muista väriyhdistelmistä sanna@puulon.fi

Tuoliin on saatavilla napeilla kiinnitettävä aito lampaantaljapehmuste, värit musta, harmaa, helmenvaalea tai ruskea.

Värimallit – Puulon Oy